Őszibarackos flambé

Már megint egy olyan étel, amit az utazás ihletett. Az Azori-szigeteken olyan ananászos flambét ettünk, amitől csillogott a szemem és minden falatot ki kellett élvezni, mert valami zseniálisan finom volt. Jó, de itthon nem terem ananász, import gyümölcsöt meg nem eszünk nyáron - akkor csináljuk őszibarackból! Az is édes, finom és hazai. Válasszunk jó érett barackot, ami már édes, de még szépen tartja a formáját. Langyos, mézes, rumos barack hideg görög joghurton tálalva és jó sok mogyoróval megszórva. A legjobbat pedig a végére hagytam: az egész elkészül maximum 10 perc alatt.
pinit Galéria megtekintése 1 kép
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Teljes idő 10 perc

Leírás

Mennyi idősen: gyerekeknek készítsük alkohol nélkül és csak egy éves kor felett kínáljuk a méz miatt. A mogyorót kisebbeknek őrölt formában szórjuk rá.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 adaghoz):

Elkészítés

  1. A barackot meghámozzuk és 5-6 cikkre vágjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, megolvasztjuk benne a vajat, hozzáadjuk a mézet és hagyjuk elegyedni a kettőt. Belepakoljuk a barackokat és 1-1 percig melegítjük mindkét oldalát, épp csak addig, hogy a barack kicsit átmelegedjen, de ne essen szét.

  1. Hozzáöntjük a rumot, azzal is melegítjük még pár másodpercig, közben kicsit rázogatva a serpenyőt, hogy a rumos-mézes szirup bevonja a barackot. Néhány csepp citromlével tovább ízesítjük.

  1. Jó hideg görög joghurt tetejére halmozzuk és megszórjuk tört, sós földimogyoróval. Adjunk hozzá még 1-2 tekerésnyi sót, vagy néhány szem sópelyhet, az még jobban kiemeli az édes ízt.

Megjegyzések

Tipp:

  • a rumot a méz után is hozzáadhatjuk, akkor kicsivel jobban elforr az alkohol
https://www.instagram.com/inyencbaba/