Őszibarackos flambé
Leírás
Mennyi idősen: gyerekeknek készítsük alkohol nélkül és csak egy éves kor felett kínáljuk a méz miatt. A mogyorót kisebbeknek őrölt formában szórjuk rá.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2 adaghoz):
Elkészítés
-
A barackot meghámozzuk és 5-6 cikkre vágjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, megolvasztjuk benne a vajat, hozzáadjuk a mézet és hagyjuk elegyedni a kettőt. Belepakoljuk a barackokat és 1-1 percig melegítjük mindkét oldalát, épp csak addig, hogy a barack kicsit átmelegedjen, de ne essen szét.
-
Hozzáöntjük a rumot, azzal is melegítjük még pár másodpercig, közben kicsit rázogatva a serpenyőt, hogy a rumos-mézes szirup bevonja a barackot. Néhány csepp citromlével tovább ízesítjük.
-
Jó hideg görög joghurt tetejére halmozzuk és megszórjuk tört, sós földimogyoróval. Adjunk hozzá még 1-2 tekerésnyi sót, vagy néhány szem sópelyhet, az még jobban kiemeli az édes ízt.
Megjegyzések
Tipp:
- a rumot a méz után is hozzáadhatjuk, akkor kicsivel jobban elforr az alkohol