Őszibarackos paradicsomsaláta stracciatellával

Azért is jó a nyár, mert annyi finomság terem, amit sem főzni, sem sütni nem kell - úgy ahogy vannak nyersen is isteniek. Nálunk egyértelműen a finom, édes paradicsom jelzi, hogy nyár van. Soha nem fogyhat el, mindig tele van vele egy tál a pulton. A kertben termő kis koktélparik pedig a legjobb csemegék a gyerekeknek. Ebben a receptben pedig a szuperédes paradicsomok (ha többfajta színű van az még jobb) és zamatos őszibarack találkoznak. Kicsit savanykás meggy vagy édes cseresznye éppúgy passzol még hozzá harmadiknak. A tetejére kanalazzunk egy jó nagy adag stracciatella vagy burrata sajtot - előbbiből egyszerű házi verziót is készíthetünk, utóbbival pedig még finomabb. Ha a vega verziót túl könnyűnek érezzük, akkor nem szentségtörés (sőt 😊) pár szelet prosciuttot a tetejére tépkedni.
pinit

Őszibarackos paradicsomsaláta stracciatellával

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Teljes idő 15 perc

Leírás

Stracciatella házi verzióról egy korábbi bejegyzésben írtam.

Mennyi idősen: paradicsom, barack, meggy együtt 7-8 hónapos babának már mehet. Néhány csepp olajat cseppenthetünk rá, és stracciatella helyett kínáljuk nekik sima mozzarellával.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére):

Hozzávalók a stracciatellához:

Elkészítés

  1. A stracciatellához a mozzarellát összetépkedjük, ráöntjük a tejszínt, sózzuk és félretesszük. Egy száraz serpenyőt felhevítünk és megpirítjuk benne a tökmagot.

  2. A paradicsomot és a barackot nagyobb kockákra, a meggyet magozva félbe vágjuk. Az öntethez a mustárt elkeverjük az olajjal, lime-mal és sózzuk. Ráöntjük az összevágott gyümölcsökre, megszórjuk a tökmaggal és a frissen aprított bazsalikommal. A tetejére egy jó nagy adag stracciatellát kanalazunk. Ha a húsos verzióra szavaztunk, akkor rádobjuk a sonkát és pirítóssal tálaljuk.

https://www.instagram.com/inyencbaba/