Opciók nyomtatása

Őszibarackos paradicsomsaláta stracciatellával

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 perc Teljes idő: 15 perc
Leírás

Stracciatella házi verzióról egy korábbi bejegyzésben írtam.

Mennyi idősen: paradicsom, barack, meggy együtt 7-8 hónapos babának már mehet. Néhány csepp olajat cseppenthetünk rá, és stracciatella helyett kínáljuk nekik sima mozzarellával.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére):
  • 3 darab őszibarack (vagy nektarin)
  • 6 darab nagyobb paradicsom (ha van, akkor színes paradicsomok vegyesen)
  • 2 marék meggy kimagozva (vagy cseresznye)
  • 1 marék pirított tökmag (vagy napraforgómag)
  • néhány levél friss bazsalikom
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 0.5 evőkanál lime lé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 adag stracciatella/burrata
  • néhány szelet pirítós kenyér (tálaláshoz)
  • Hozzávalók a stracciatellához:
  • 1 darab mozzarella (125g-os, ha van, akkor bivalymozzarella))
  • 80 ml hideg habtejszín (mozzarella fajtájától függően többet is felvehet)
Elkészítés
  1. A stracciatellához a mozzarellát összetépkedjük, ráöntjük a tejszínt, sózzuk és félretesszük. Egy száraz serpenyőt felhevítünk és megpirítjuk benne a tökmagot.

  2. A paradicsomot és a barackot nagyobb kockákra, a meggyet magozva félbe vágjuk. Az öntethez a mustárt elkeverjük az olajjal, lime-mal és sózzuk. Ráöntjük az összevágott gyümölcsökre, megszórjuk a tökmaggal és a frissen aprított bazsalikommal. A tetejére egy jó nagy adag stracciatellát kanalazunk. Ha a húsos verzióra szavaztunk, akkor rádobjuk a sonkát és pirítóssal tálaljuk.