Paradicsomleves pácolt mozzarellával

Paradicsomleves, ami minden évszakban jöhet, mert konzerv paradicsomból is tökéletes? Igen, létezik. Egy kevés fehérbor, bazsalikom, aszalt paradicsom és mozzarella négyese kell hozzá és máris kész az egyszerű leves. Szerintem ez az az étel, ami már legalább tíz éve szerepel az étlapunkon változatlanul és nem unjuk meg. Egy kevés változtatást a bababarát verzió megalkotása hozott csak. Kicsit másként készül, de az íze továbbra is változatlan. Eredetileg száraz fehérborral készítettük ami nagyon jól kiemeli a paradicsom édes ízét. Igen, mint a menzás édes paradicsomleves, csak ez cukor nélkül lesz kellemesen édes. Mivel a borból még hosszú forralás után is jelentős mennyiségű alkohol marad az ételben így, - akárcsak a rizottónál -, itt is fehérborecetre cseréltük le a fehérbort. Az ecetnél a sav a bornál pedig a tanninok felelenek a savasságért, de a hatás gyakorlatilag ugyanaz. Kicsi, de fontos trükk a tökéletes ízhatásért. Ha nem kínálod kisebb gyereknek, babának, akkor pedig válaszd a fehérboros változatot. Szerintem rögtön készíthetsz dupla adagot, nem fogod megbánni! 😊
pinit View Gallery 1 photo

Paradicsomleves pácolt mozzarellával

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 mins Főzési/sütési idő 15 mins Teljes idő 25 perc

Leírás

Mennyi idősen:

9-10 hónapos kortól tejszín nélküli változatban kínálható a babáknak a bazsalikomos mozzarellával (az aszalt paradicsomot hagyjuk ki).

Tejszínnel csak később 11-12 hónapos kortlól javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (3 adaghoz):

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a szárított paradicsomot és a mozzarellát, apróra vágunk néhány levél friss bazsalikomot és az egészet összeforgatjuk egy evőkanálnyi olívaolajjal (ha aszalt paradicsomból olajosat használunk, akkor azt az olajat is használhatjuk, annak már kellemes paradicsomos íze van). Szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg elkészül a leves.

  2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és addig pirítjuk amíg illatozni kezd, ráöntjük a fehérborecetet és megvárjuk amíg elpárolog az erőteljes ecet illat, akkor mehet bele az aprított paradicsom és a tejszín is. Borsozzuk és néhány perc alatt összeforraljuk a levest. Ha kész botmixerrel pürésítjük. Néhány csepp citromlével ízesítjük és a felnőtt adagot sózzuk.

  3. Tálaláskor a leves tetejére halmozunk a pácolt mozzarellából.

Megjegyzések

Tipp: aszalt paradicsomból inkább válaszd a sima szárított, nem olajban eltett verziót. Sok helyen már kimérve is lehet kapni. Az olajosat általában napraforgóolajban és már fűszerezve rakják el, a natúr változatnak szerintem sokkal finomabb íze van. Felhasználás előtt áztasd be rövid időre, így a sós ízéből is veszít kicsit, illetve megpuhul.

https://www.instagram.com/inyencbaba/