Mennyi idősen:
9-10 hónapos kortól tejszín nélküli változatban kínálható a babáknak a bazsalikomos mozzarellával (az aszalt paradicsomot hagyjuk ki).
Tejszínnel csak később 11-12 hónapos kortlól javaslom.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Felaprítjuk a szárított paradicsomot és a mozzarellát, apróra vágunk néhány levél friss bazsalikomot és az egészet összeforgatjuk egy evőkanálnyi olívaolajjal (ha aszalt paradicsomból olajosat használunk, akkor azt az olajat is használhatjuk, annak már kellemes paradicsomos íze van). Szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg elkészül a leves.
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és addig pirítjuk amíg illatozni kezd, ráöntjük a fehérborecetet és megvárjuk amíg elpárolog az erőteljes ecet illat, akkor mehet bele az aprított paradicsom és a tejszín is. Borsozzuk és néhány perc alatt összeforraljuk a levest. Ha kész botmixerrel pürésítjük. Néhány csepp citromlével ízesítjük és a felnőtt adagot sózzuk.
Tálaláskor a leves tetejére halmozunk a pácolt mozzarellából.
Tipp: aszalt paradicsomból inkább válaszd a sima szárított, nem olajban eltett verziót. Sok helyen már kimérve is lehet kapni. Az olajosat általában napraforgóolajban és már fűszerezve rakják el, a natúr változatnak szerintem sokkal finomabb íze van. Felhasználás előtt áztasd be rövid időre, így a sós ízéből is veszít kicsit, illetve megpuhul.