Paradicsomos spagetti “gourmet verzió”

Ez az étel a Jolly Joker. A megváltó. Amikor nincs otthon “semmi”, vagy amikor egyetlen vacsoraötlet sem jut az eszedbe. És amikor elkészül, mégis mindenki boldog: mert nagyon finom, igazi umami ízbomba. Utazás közben is százszor elkészítettük már, hiszen az alapanyagok mindenhol kaphatóak és akár egy svájci bicska plusz egyetlen lábas is elég hogy elkészüljön.
pinit View Gallery 1 photo

Paradicsomos spagetti “gourmet verzió”

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 5 mins Főzési/sütési idő 25 mins Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: 9-10 hónapos kortól
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2+1 gyerek részére)

Instructions

  1. Egy nagy lábasban kezdjük el melegíteni a paradicsomszószt, kicsit a tenyerünk alatt törjük meg a fokhagymát (pucolni sem muszáj, mehet héjastól) és néhány szál bazsalikommal (nem kell leszedni a leveleket, ki fogjuk venni) együtt dobjuk bele. Alacsony hőfokon rotyogtassuk kb. 15 percig, nagyjából a felére besűrűsödik ennyi idő alatt. Legyen sűrű de folyékony – ha kell, hígítsuk a tésztafőző vízzel.

  2. Közben forraljunk vizet a tésztának. Ne főzzük meg teljesen, 2 perccel mielőtt kész lenne, szűrjük le. Egy keveset rakjunk félre a főzővízből.

  3. A paradicsomból vegyük ki a fokhagymát és bazsalikomot, mehet bele a tészta egy kevés főzővízzel (kb. fél-1 dl). A tészta főzését a szószban fejezzük be, ez kb 3-4 perc.

  4. A baba részét aprítsuk fel késsel vagy aprítóval. A magunk részét sózzuk alaposan, attól lesz finom.

  5. Tálaláskor szórjuk meg csíkokra szeletelt friss bazsalikom levéllel, frissen őrölt borssal és a parmazennal.

Megjegyzések

ℹ️ Tipp: a jó ízű paradicsomszósz kulcsfontosságú. Ne ezen spórolj, vedd a drágábbat – vagy még inkább használj házit. Az ételed sohasem lesz jobb, mint maga az alapanyag. Ez itt fokozottan igaz. Sokfélét kóstoltunk már, talán a Mutti (olasz) üveges szósz, ami leginkább hasonlít egy finom házi paradicsomra. Ha nem igazán finom a szószod, turmixolj bele egy kis szárított paradicsomot, az majd segít.

https://www.instagram.com/inyencbaba/