Paradicsomos spagetti “gourmet verzió”
Leírás
Hozzávalók (2+1 gyerek részére)
Instructions
-
Egy nagy lábasban kezdjük el melegíteni a paradicsomszószt, kicsit a tenyerünk alatt törjük meg a fokhagymát (pucolni sem muszáj, mehet héjastól) és néhány szál bazsalikommal (nem kell leszedni a leveleket, ki fogjuk venni) együtt dobjuk bele. Alacsony hőfokon rotyogtassuk kb. 15 percig, nagyjából a felére besűrűsödik ennyi idő alatt. Legyen sűrű de folyékony – ha kell, hígítsuk a tésztafőző vízzel.
-
Közben forraljunk vizet a tésztának. Ne főzzük meg teljesen, 2 perccel mielőtt kész lenne, szűrjük le. Egy keveset rakjunk félre a főzővízből.
-
A paradicsomból vegyük ki a fokhagymát és bazsalikomot, mehet bele a tészta egy kevés főzővízzel (kb. fél-1 dl). A tészta főzését a szószban fejezzük be, ez kb 3-4 perc.
-
A baba részét aprítsuk fel késsel vagy aprítóval. A magunk részét sózzuk alaposan, attól lesz finom.
-
Tálaláskor szórjuk meg csíkokra szeletelt friss bazsalikom levéllel, frissen őrölt borssal és a parmazennal.
Megjegyzések
Tipp: a jó ízű paradicsomszósz kulcsfontosságú. Ne ezen spórolj, vedd a drágábbat – vagy még inkább használj házit. Az ételed sohasem lesz jobb, mint maga az alapanyag. Ez itt fokozottan igaz. Sokfélét kóstoltunk már, talán a Mutti (olasz) üveges szósz, ami leginkább hasonlít egy finom házi paradicsomra. Ha nem igazán finom a szószod, turmixolj bele egy kis szárított paradicsomot, az majd segít.