Rakott édeskrumpli taco fűszeres hússal

Maradékmentésként született eredetileg ez a recept, de a mexikói ihletésű maradék taco husi és pár szem krumpli keveréke annyira ízlett az egész családnak, hogy azóta már többször is elkészítettem. Bármilyen natúr sült husit vagy maradék grillcsirkét fel lehet dobni ezzel a fűszerkeverékkel… utána rétegezzük a krumplival és mehet is a sütőbe! Garantáltan mindenki zabálni fogja….
pinit

Rakott édeskrumpli taco fűszeres hússal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 20 perc Főzési/sütési idő 40 perc Teljes idő 1 óra

Leírás

Mennyi idősen: krumpli és édeskrumpli már a baba hozzátáplálásának kezdetekor bekerül a babák étrendjébe, püré vagy darabos formában. A hús fűszerezését a taco fűszerkeverékkel 9-10 hónapos kortól javaslom, keveset adhatunk a baba adaghoz. Ha nem szeretnéd bevezetni a citrusféléket, akkor még a lime leve nélkül készítheted, azt csak 11-12 hónapos kortól adjuk hozzá. A teljes receptet is ekkortól javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Ínyenc baba recept, amihez még használhatod a taco fűszerkeveréket: mexikói húsos taco kukorica salsával

Hozzávalók (4-5 adaghoz):

Taco fűszerkeverék:

Elkészítés

  1. Elkészítjük a fűszerkeveréket, kb 2 adag húshoz elegendő ez a mennyiség. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

  2. A darált húst/maradék húst összekeverjük a taco fűszerrel, belefacsarjuk a lime levét, belenyomjuk a fokhagymát és kevés olajon magas hőfokon alaposan lepirítjuk.

  3. A krumplikat meghámozzuk és szeletelőn legyaluljuk vagy nagyon vékony kb. 2 mm-es karikákra vágjuk. Kivajazott tepsibe (jobb egy nagyobb laposabb, hogy ne legyen túl magas, könnyebben át fog sülni) rakunk egy réteget a krumplikból, mehet rá a husi és egy újabb réteg a krumpliból. Nyakon öntjük a tejszínnel és megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 35-40 percig sütjük, amíg a krumpli megpuhul és a sajt rápirul a tetejére.

https://www.instagram.com/inyencbaba/