Répás muffin ricottás-mascarpone krémmel

Teljes idő: 40 perc Nehézség: Kezdő
Mentsük meg a hűtőből a maradék ricottát! Legyen valami süti… és ha már jön a Húsvét, akkor legyen répás. Így indult ez a répás muffin. A liszt egy részét gondoltam dióra lecserélni, de nem volt kedvem diót őrölni, ezért került bele mandula és mogyoró. A másik rész liszt is zabpehelyliszt, így ha abból is gluténmenteset választunk, akkor az egész süteményünk gluténmentes lesz. Mellette pedig még cukormentes is, mert az édesítés ezúttal is datolya és méz kombinációja. Ha épp nincs otthon kardamom, akkor használj kicsivel több fahéjat.
pinit Galéria megtekintése 2 képek

Répás muffin ricottás-mascarpone krémmel

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Főzési/sütési idő 25 perc Teljes idő 40 perc

Leírás

Mennyi idősen: A méz bevezetésével mindenképp várjuk meg az egy éves kort. Ha egy éves kor alatt kínálnánk a babának, akkor a mézet hagyjuk ki vagy helyette is rakjunk datolyát. A mascarponés krém nélkül kínáljuk az egy év alatti babáknak.

A mogyoró és a mandula is allergén először kis mennyiségben ismertesd meg vele a babát!

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: kardamom

Hozzávalók (10-12 db):

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sárgarépát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. A datolyát aprítóban pürésítjük. Ha szükséges, adunk hozzá pici vizet. Ha nem friss, hanem aszalt datolyát használunk, akkor azt előzőleg beáztatjuk, hogy megszívja magát nedvességgel. Egy tálban a reszelt répát elkeverjük az összes nedves hozzávalóval, tojással, olajjal, joghurttal, mézzel, datolyával.

  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, lisztet, mandulát, mogyorót, sütőport, szódát és a fűszereket és több részletben beleforgatjuk a répás keverékbe. A tésztát a muffin forma mélyedéseibe adagoljuk úgy jó ¾-ig és kb 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

  3. Amíg sülnek a muffinok elkészítjük a tetejére a krémet. A ricottát (ha tejszínt használunk helyette, akkor azt habbá verjük) és a mascarponét egynemű krémmé keverjük és belekeverjük a reszelt narancshéjat is. Ízlés szerint édesíthetjük kevés mézzel is. Amikor a muffinok kihűltek a tetejükre kenjük a mascarponés krémet.

https://www.instagram.com/inyencbaba/