Répás muffin ricottás-mascarpone krémmel
Leírás
Mennyi idősen: A méz bevezetésével mindenképp várjuk meg az egy éves kort. Ha egy éves kor alatt kínálnánk a babának, akkor a mézet hagyjuk ki vagy helyette is rakjunk datolyát. A mascarponés krém nélkül kínáljuk az egy év alatti babáknak.
A mogyoró és a mandula is allergén először kis mennyiségben ismertesd meg vele a babát!
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: kardamom
Hozzávalók (10-12 db):
Elkészítés
-
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sárgarépát meghámozzuk és finom lyukú reszelőn lereszeljük. A datolyát aprítóban pürésítjük. Ha szükséges, adunk hozzá pici vizet. Ha nem friss, hanem aszalt datolyát használunk, akkor azt előzőleg beáztatjuk, hogy megszívja magát nedvességgel. Egy tálban a reszelt répát elkeverjük az összes nedves hozzávalóval, tojással, olajjal, joghurttal, mézzel, datolyával.
-
Egy másik tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, lisztet, mandulát, mogyorót, sütőport, szódát és a fűszereket és több részletben beleforgatjuk a répás keverékbe. A tésztát a muffin forma mélyedéseibe adagoljuk úgy jó ¾-ig és kb 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
-
Amíg sülnek a muffinok elkészítjük a tetejére a krémet. A ricottát (ha tejszínt használunk helyette, akkor azt habbá verjük) és a mascarponét egynemű krémmé keverjük és belekeverjük a reszelt narancshéjat is. Ízlés szerint édesíthetjük kevés mézzel is. Amikor a muffinok kihűltek a tetejükre kenjük a mascarponés krémet.