Reteklevél krémleves
Leírás
Mennyi idősen: 9-10 hónapos kor környékén már adhatjuk a babának. A szezámmagot egészben viszont hagyjuk le a tálaláskor, mert könnyen fulladást okozhat az apró mag. Apró magokat csak őrölt formában adjunk az ilyen korú piciknek.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés
-
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és hozzádobjuk a karikára vágott póréhagymát és aprított fokhagymát. Kb két percig pirítjuk majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és felöntjük az alaplével. Mehet bele a retek levele (ha nagyon friss és zsenge akkor a szárát sem kell eltávolítanunk). Felforraljuk és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
-
Botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a tejszínt és rottyantunk rajta még egyet. Sóval és egy csipet fehér borssal ízesítjük. Néhány csepp frissen facsart citromlével még egy kevés frissességet csempészhetünk bele.
-
Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot és tálaláskor megszórjuk vele és a néhány karika zöld hagymaszárral a levest. Ha van otthon szezámolaj, akkor néhány cseppel tovább ízesíthetjük a levest.