Reteklevél krémleves

Igazi maradékmentő leves: üde, friss tavaszi ízekkel, mint póréhagyma, újhagyma és persze a retek levele. Ha a zöldeket frissen a piacról szerezzük be és még esetleg sikerül vegyszermenteshez hozzájutni, akkor lesz a legfinomabb. Amíg megvolt a nyuszink bizony csak Ő ropogtatta nálunk a friss tavaszi zöldségek levelét. Reteklevél, répazöld, karalábélevél nagyüzemi fogyasztója volt Alfi, de most már mi is értjük, hogy miért rajongott ezekért. Bizony, ezek a legtöbbször kidobásra ítélt zöldek finomak és egy kevés fantáziával, kísérletezési kedvvel nagyon változatosan fel tudjuk őket használni. Levesbe nem is kell mellé más, mint kevés hagyma - ami ezúttal póréhagyma a sokkal lágyabb íze miatt – és krumpli. A szezámmag nagyon jól passzol a reteklevél ízéhez, azt semmiképp ne hagyd le a tálaláskor és ha még szezámolaj is megbújik a polcotokon, akkor azzal még izgalmasabbá tehető.
pinit Galéria megtekintése 2 képek
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Főzési/sütési idő 20 perc Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: 9-10 hónapos kor környékén már adhatjuk a babának. A szezámmagot egészben viszont hagyjuk le a tálaláskor, mert könnyen fulladást okozhat az apró mag. Apró magokat csak őrölt formában adjunk az ilyen korú piciknek.          

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés

  1. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és hozzádobjuk a karikára vágott póréhagymát és aprított fokhagymát. Kb két percig pirítjuk majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és felöntjük az alaplével. Mehet bele a retek levele (ha nagyon friss és zsenge akkor a szárát sem kell eltávolítanunk). Felforraljuk és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.

  2. Botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a tejszínt és rottyantunk rajta még egyet. Sóval és egy csipet fehér borssal ízesítjük. Néhány csepp frissen facsart citromlével még egy kevés frissességet csempészhetünk bele.

  3. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot és tálaláskor megszórjuk vele és a néhány karika zöld hagymaszárral a levest. Ha van otthon szezámolaj, akkor néhány cseppel tovább ízesíthetjük a levest.

https://www.instagram.com/inyencbaba/