Ricottás-epres galette
Leírás
Mennyi idősen: 1 éves kor után, a ricottás krémben méz van és a tésztában is van kevés cukor. Utóbbi el is hagyható, a nélkül is nagyon finom. Kínáljuk cukor nélkül ha babáknak is készül.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (6 szelethez):
Tésztához
A töltelékhez
Elkészítés
-
A lisztet és a sót összekeverjük és belemorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a cukrot, tejfölt és hideg vizet. Addig gyúrjuk, amíg szépen összeáll a tészta (sokáig nem kell, mert elkezd megolvadni a vaj és ragacsos lesz). 30 percre letakarva a hűtőben pihentetjük.
-
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A ricottát elkeverjük a citromhéjjal, vaníliával és mézzel. Megmossuk és vékony szeletekre vágjuk az epreket, egy kis szitával egyenletesen megszórjuk a kukoricakeményítővel. Ne keverjük, ne törjük össze az epret.
-
A tésztát lisztezett deszkán vagy már sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk (kb fél cm vastagra) és beemeljük a tepsibe. A kinyújtott tésztára kenjük a ricottát, úgy hogy a szélein maradjon 3-4 cm, amit fel fogunk hajtani. A ricotta tetejére szépen körberakjuk az epreket. Felhajtjuk a tészta szélét és megkenjük a felvert tojással. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan fogyasszuk, úgy még finomabb.