Opciók nyomtatása

Ricottás-epres galette

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 15 mins Főzési/sütési idő: 20 20 mins Teljes idő: 35 perc
Leírás

Mennyi idősen: 1 éves kor után, a ricottás krémben méz van és a tésztában is van kevés cukor. Utóbbi el is hagyható, a nélkül is nagyon finom. Kínáljuk cukor nélkül ha babáknak is készül.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (6 szelethez):
    Tésztához
  • 150 g liszt
  • 110 g hideg vaj
  • 0.5 tk
  • 50 g tejföl
  • 10 g cukor (elhagyható)
  • 2 ek hideg víz
  • 1 db tojás (a tészta kenéséhez)
  • A töltelékhez
  • 100 g ricotta (vagy krémes túró)
  • 2 tk méz
  • 0.5 db citrom héja lereszelve
  • vanília ízlés szerint (őrlemény vagy vaníliarúd magja)
  • 10 db közepes eper
  • 1 tk kukoricakeményítő
Elkészítés
  1. A lisztet és a sót összekeverjük és belemorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a cukrot, tejfölt és hideg vizet. Addig gyúrjuk, amíg szépen összeáll a tészta (sokáig nem kell, mert elkezd megolvadni a vaj és ragacsos lesz). 30 percre letakarva a hűtőben pihentetjük.

  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A ricottát elkeverjük a citromhéjjal, vaníliával és mézzel. Megmossuk és vékony szeletekre vágjuk az epreket, egy kis szitával egyenletesen megszórjuk a kukoricakeményítővel. Ne keverjük, ne törjük össze az epret.

  3. A tésztát lisztezett deszkán vagy már sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk (kb fél cm vastagra) és beemeljük a tepsibe. A kinyújtott tésztára kenjük a ricottát, úgy hogy a szélein maradjon 3-4 cm, amit fel fogunk hajtani. A ricotta tetejére szépen körberakjuk az epreket. Felhajtjuk a tészta szélét és megkenjük a felvert tojással. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan fogyasszuk, úgy még finomabb.