Ricottás zabpalacsinta
Leírás
Mennyi idősen: cukor miatt csak 2 éves kor után. Cukrot helyettesíthetjük 1-2 ek datolyapürével vagy áttört banánnal és akkor már 1 éves kor körül kínálhatjuk a babának. Ez esetben viszont az extra folyadék miatt kevés plusz lisztet érdemes hozzáadni a tésztához, hogy ne legyen folyós az állaga.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (15-20 db-hoz):
Elkészítés
-
A cukrot elkeverjük a reszelt narancshéjjal. Pár percret, ha áll, már akkor sokkal intenzívebb narancsos íze lesz a cukornak és végül az egész palacsintának. A ricottát jó alaposan elkeverjük a tojásokkal, majd a hozzáöntjük a tejet is. Mehet bele a cukor és a sütőporral elkevert liszt. Adjunk hozzá csipet sót is. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
-
Hevítsünk fel egy palacsintasütőt, vékonyan ecsettel kenjük meg olajjal és evőkanálnyi adagokat szaggassunk bele a palacsintatésztából. Közepes hőfokon süssük oldalanként 1-2 percig, amíg szép aranybarna színt nem kap.
-
Tálaláskor szórjuk meg a tört pisztáciával és kínáljunk hozzá narancsot vagy kínáljuk az éppen szezonális friss gyümölccsel.
Megjegyzések
Tipp:
- A pisztácia-narancs párosítást bármilyen más friss gyümölcsre le lehet cserélni. A ricotta kifejezetten finom eperrel, szederrel, őszibarackkal is.
- A gyümölcsöt áttörve vagy aprítva a tésztába is beleforgathatjuk. A szedertől pl. nagyon szép lila színe lesz.