Ricottás zabpalacsinta

Teljes idő: 25 perc Nehézség: Kezdő
Egészséges és tápláló, lágy palacsinta sok ricottával és zabpehelyliszttel, amit szinte bármilyen gyümölccsel fogyaszthatunk. Gyors és könnyű desszert a melegebb napokra. A túrótól sokkal lágyabb ricottától egy szinte légiesen könnyű palacsintát kapunk, ami ráadásul gluténmentes is (ha olyan zabpehelylisztet választunk). A gyümölcsöt kínálhatjuk mellé vagy beleforgathatjuk a tésztába is, ahogy épp kedvünk tartja. Ha pedig nemcsak ricotta lapul a hűtőnkben az olasz alapanyagok közül, hanem egy jófajta pisztáciakrém is, akkor extraként azzal is megkenhetjük.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Ricottás zabpalacsinta

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 5 perc Főzési/sütési idő 20 perc Teljes idő 25 perc

Leírás

Mennyi idősen: cukor miatt csak 2 éves kor után. Cukrot helyettesíthetjük 1-2 ek datolyapürével vagy áttört banánnal és akkor már 1 éves kor körül kínálhatjuk a babának. Ez esetben viszont az extra folyadék miatt kevés plusz lisztet érdemes hozzáadni a tésztához, hogy ne legyen folyós az állaga.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (15-20 db-hoz):

Elkészítés

  1. A cukrot elkeverjük a reszelt narancshéjjal. Pár percret, ha áll, már akkor sokkal intenzívebb narancsos íze lesz a cukornak és végül az egész palacsintának. A ricottát jó alaposan elkeverjük a tojásokkal, majd a hozzáöntjük a tejet is. Mehet bele a cukor és a sütőporral elkevert liszt. Adjunk hozzá csipet sót is. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.

  2. Hevítsünk fel egy palacsintasütőt, vékonyan ecsettel kenjük meg olajjal és evőkanálnyi adagokat szaggassunk bele a palacsintatésztából. Közepes hőfokon süssük oldalanként 1-2 percig, amíg szép aranybarna színt nem kap.

  3. Tálaláskor szórjuk meg a tört pisztáciával és kínáljunk hozzá narancsot vagy kínáljuk az éppen szezonális friss gyümölccsel.

Megjegyzések

Tipp:

  • A pisztácia-narancs párosítást bármilyen más friss gyümölcsre le lehet cserélni. A ricotta kifejezetten finom eperrel, szederrel, őszibarackkal is.
  • A gyümölcsöt áttörve vagy aprítva a tésztába is beleforgathatjuk. A szedertől pl. nagyon szép lila színe lesz.
https://www.instagram.com/inyencbaba/