Opciók nyomtatása

Ricottás zabpalacsinta

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 5 5 mins Főzési/sütési idő: 20 20 mins Teljes idő: 25 perc
Leírás

Mennyi idősen: cukor miatt csak 2 éves kor után. Cukrot helyettesíthetjük 1-2 ek datolyapürével vagy áttört banánnal és akkor már 1 éves kor körül kínálhatjuk a babának. Ez esetben viszont az extra folyadék miatt kevés plusz lisztet érdemes hozzáadni a tésztához, hogy ne legyen folyós az állaga.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (15-20 db-hoz):
  • 250 g ricotta
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 75 ml tej
  • 40 g cukor
  • 1 db kezeletlen narancs héja lereszelve (vagy citromhéj a párosított gyümölcstől függően)
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek semleges ízű növényi olaj a sütéshez (szőlőmag-, napraforgóolaj)
  • narancs gerezdek a tálaláshoz (vagy más gyümölcs)
  • durvára tört pisztácia a tálaláshoz
Elkészítés
  1. A cukrot elkeverjük a reszelt narancshéjjal. Pár percret, ha áll, már akkor sokkal intenzívebb narancsos íze lesz a cukornak és végül az egész palacsintának. A ricottát jó alaposan elkeverjük a tojásokkal, majd a hozzáöntjük a tejet is. Mehet bele a cukor és a sütőporral elkevert liszt. Adjunk hozzá csipet sót is. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.

  2. Hevítsünk fel egy palacsintasütőt, vékonyan ecsettel kenjük meg olajjal és evőkanálnyi adagokat szaggassunk bele a palacsintatésztából. Közepes hőfokon süssük oldalanként 1-2 percig, amíg szép aranybarna színt nem kap.

  3. Tálaláskor szórjuk meg a tört pisztáciával és kínáljunk hozzá narancsot vagy kínáljuk az éppen szezonális friss gyümölccsel.

Megjegyzések

Tipp:

  • A pisztácia-narancs párosítást bármilyen más friss gyümölcsre le lehet cserélni. A ricotta kifejezetten finom eperrel, szederrel, őszibarackkal is.
  • A gyümölcsöt áttörve vagy aprítva a tésztába is beleforgathatjuk. A szedertől pl. nagyon szép lila színe lesz.