Sárgabarackos-kakukkfüves galette

Egyik nap kipróbáltuk a zseniális sárgabarack-kakukkfű párosítást, de az ördög nem alszik… másnap is rám pislogott még pár szem sárgabarack és már el is készült belőle ez a szuper egyszerű galette. Na, de nem olyan egyszerűen. A tésztához nem volt liszt…elfogyott a liszt? Na ez nem probléma, rakunk bele teljeskiőrlésűt és zabpehelylisztet. Haladunk tovább…ups, nincs tejföl. Jó akkor legyen görögjoghurt, az is sűrű és elég zsíros. Nah, legalább vaj volt, így csak két dolgot újítottunk. 😊 Ezzel meg is szegtem a saját alapszabályomat, hogy mindig csak egy összetevőt változtatunk, hogy tudjuk, mit kell cserélni, hogy még jobb legyen. A végeredmény nem okozott csalódást, szerintem ezzel a tésztával is legalább olyan finom, mint a sima lisztes verzióban.
pinit View Gallery 2 photos

Sárgabarackos-kakukkfüves galette

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Főzési/sütési idő 20 mins Teljes idő 35 perc

Leírás

Mennyi idősen: 1 éves kor után, a barack kevés mézzel van édesítve és a tésztában is van kevés cukor, ami elhagyható, a nélkül is nagyon finom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók a tésztához (6 szelethez):

Hozzávalók a barackos réteghez:

Elkészítés

  1. A liszteket és a sót összekeverjük és belemorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a cukrot, tejfölt és hideg vizet. Addig gyúrjuk, amíg szépen összeáll a tészta (sokáig nem kell, mert elkezd megolvadni a vaj és ragacsos lesz). 30 percre letakarva a hűtőben pihentetjük.

  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a mézet, kakukkfüvet és citromlevet. A barackokat kimagozzuk és a fél barackokat 3-4 vékony szeletre vágjuk (vagy úgy félbevágva is mehet).

  3. A tésztát lisztezett deszkán vagy már sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk (kb fél cm vastagra) és beemeljük a tepsibe. A vajas, mézes keverékhez hozzákeverjük a  kukoricakeményítőt és meglocsoljuk vel a felaprított sárgabarackokat. A barackokat körbepakoljuk a kinyújtott tésztára, úgy hogy a szélein maradjon 3-4 cm, amit fel fogunk hajtani. Felhajtjuk a tészta szélét és megkenjük a felvert tojással. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan fogyasszuk, úgy még finomabb.

https://www.instagram.com/inyencbaba/