Sárgabarackos-kakukkfüves galette
Leírás
Mennyi idősen: 1 éves kor után, a barack kevés mézzel van édesítve és a tésztában is van kevés cukor, ami elhagyható, a nélkül is nagyon finom.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók a tésztához (6 szelethez):
Hozzávalók a barackos réteghez:
Elkészítés
-
A liszteket és a sót összekeverjük és belemorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a cukrot, tejfölt és hideg vizet. Addig gyúrjuk, amíg szépen összeáll a tészta (sokáig nem kell, mert elkezd megolvadni a vaj és ragacsos lesz). 30 percre letakarva a hűtőben pihentetjük.
-
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a mézet, kakukkfüvet és citromlevet. A barackokat kimagozzuk és a fél barackokat 3-4 vékony szeletre vágjuk (vagy úgy félbevágva is mehet).
-
A tésztát lisztezett deszkán vagy már sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk (kb fél cm vastagra) és beemeljük a tepsibe. A vajas, mézes keverékhez hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és meglocsoljuk vel a felaprított sárgabarackokat. A barackokat körbepakoljuk a kinyújtott tésztára, úgy hogy a szélein maradjon 3-4 cm, amit fel fogunk hajtani. Felhajtjuk a tészta szélét és megkenjük a felvert tojással. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan fogyasszuk, úgy még finomabb.