Sárgabarackos vöröslencseragu
Leírás
Mennyi idősen:
A vöröslencsét 7-8 hónapos kortól beilleszthetjük a baba étrendjébe. Sokkal kevésbe puffaszt, mint a hagyományos lencse. Bátran adhatunk hozzá a sárgabarackból, répából és paradicsomból is. A barack rosttartalma kifejezetten jót tesz az emésztésnek. Ízesíthetjük neki egy kevés kakukkfűvel.
9-10 hónapos kortól már mehet a teljes ragu. A fűszerekből, gyömbérből használhatunk kicsit kevesebbet, ha addig még nem ismertettük vele a babát. Keverhetjük hozzá a friss petrezselymet is.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: kókusztej (Spájz rovatban)
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés
-
A lencsét átmossuk és hagyjuk lecsepegni. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért megpucoljuk és lereszeljük. Egy lábasban felhevítjük az olajat és rádobjuk a hagymákat és a gyömbért. 2-3 percig pirítjuk, mehet hozzá a római kömény és azt is hagyjuk kicsit illatozni. Rádobjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és sárgarépát (ha nem új sárgarépát használunk, akkor hagyjuk pár percig párolódni). Keverünk rajta néhányat majd felöntjük a vízzel, kókusztejjel és mehet bele a lencse. Beleszórjuk az aprított kakukkfüvet is. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg minden megpuhul.
-
A sárgabarackokat félbe majd kisebb kockákra vágjuk. A kockázott barack felét belekeverjük a raguba a másik felét félretesszük és csak akkor adjuk hozzá, amikor már a lencse és répa majdnem teljesen puha. Így nem lesz az összes barackból „lekvár” maradnak benne szép, felismerhető darabok.
-
Ha elkészült ízesítsük néhány csepp citromlével, 1-2 tekerésnyi frissen őrölt borssal, sózzuk (kivéve a baba adagot). Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, a felnőtt adagot pedig chilivel tehetjük picit pikánsabbá. Kínáljuk jázminrizzsel vagy valamilyen friss lepénnyel.