Opciók nyomtatása

Sárgadinnye saláta feketeerdei sonkával

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 10 10 mins Teljes idő: 10 perc
Leírás

Mennyi idősen: az egész tökmag és az érlelt sonka miatt csak a már biztosan rágni tudó babáknak javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 adaghoz):
  • 1 fél zöld húsú sárgadinnye belseje
  • 3 szelet feketeerdei sonka vagy más érlelt sonka (serrano, prosciutto crudo)
  • 50 g morzsolható natúr lágy sajt (nem feta, más lágyabb ízű tehénsajt jobban passzol hozzá)
  • 1 ek földimogyoró-/szőlőmagolaj (nem olíva)
  • a tetejére pirított tökmag
Elkészítés
  1. A dinnyét összevágom, rátépkedem a sonkát sajtot, megöntözöm az olajjal és megszórom tökmaggal. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Tipp:

  • gyümölcsös salátákhoz sokkal jobban passzol valamilyen semleges ízű olaj, mint a földimogyoró- vagy szőlőmagolaj. Az olívaolaj karakteres íze eléggé elnyomja a gyümölcsök ízét. De, ha már paradicsomot is raksz bele, akkor mehet rá az olívaolaj, mert a paradicsom ízét pont az emeli ki.