Sárgarépa-krémleves répa chipsszel
Leírás
Mennyi idősen: hozzátáplálás kezdetétől, kellemes, lágy íze van, nem fűszeres. A kisebbeknek a tejfölt el lehet hagyni.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4 adaghoz):
A répachipshez:
Elkészítés
-
A répachipshez a répákat megpucoljuk és mandolinon vagy késsel nagyon vékony, 1-2 mm-es szeleteket vágunk belőle. Papírral vagy törlővel leitatjuk róla a nedvességet és összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást (mert akkor nem pirulni, hanem párolódni fognak). 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük a szeleteket. Közben egyszer érdemes átforgatni, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon meg.
-
A póréhagymát felkarikázzuk, a répákat megpucoljuk és felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet hozzá a répa is, amivel tovább pirítjuk. Közepes hőfokon néhány percig pároljuk majd felöntjük az alaplével és fűszerezzük. Ha a répa megpuhult kivesszük a babérlevelet és botmixerrel pürésítjük.
-
Tálaláskor adjunk hozzá ízlés szerint kevés tejfölt, chilit a felnőtt adaghoz és szórjuk meg a répa chipsszel is.
Megjegyzések
Tipp:
- ha szép friss, akkor semmiképpen ne dobjuk ki a répazöldjét, hanem készítsünk belőle pestót