Opciók nyomtatása

Sárgarépa-krémleves répa chipsszel

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 10 10 mins Főzési/sütési idő: 20 20 mins Teljes idő: 30 perc
Leírás

Mennyi idősen: hozzátáplálás kezdetétől, kellemes, lágy íze van, nem fűszeres. A kisebbeknek a tejfölt el lehet hagyni.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 500 g sárgarépa
  • 1 db póréhagyma fehér része
  • 1 l zöldségalaplé vagy víz
  • 2 ek olaj
  • 3 db babérlevél
  • csipet őrölt fehérbors
  • frissen őrölt szerecsendió ízlés szerint
  • tejföl a tálaláshoz (vegán verzióhoz növényi)
  • őrölt chili a tálaláshoz
  • répachips tálaláshoz (ha van akkor színes répákból)
  • A répachipshez:
  • 2 db színes sárgarépa
  • 0.5 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
Elkészítés
  1. A répachipshez a répákat megpucoljuk és mandolinon vagy késsel nagyon vékony, 1-2 mm-es szeleteket vágunk belőle. Papírral vagy törlővel leitatjuk róla a nedvességet és összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást (mert akkor nem pirulni, hanem párolódni fognak). 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük a szeleteket. Közben egyszer érdemes átforgatni, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon meg.

  2. A póréhagymát felkarikázzuk, a répákat megpucoljuk és felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet hozzá a répa is, amivel tovább pirítjuk. Közepes hőfokon néhány percig pároljuk majd felöntjük az alaplével és fűszerezzük. Ha a répa megpuhult kivesszük a babérlevelet és botmixerrel pürésítjük.

  3. Tálaláskor adjunk hozzá ízlés szerint kevés tejfölt, chilit a felnőtt adaghoz és szórjuk meg a répa chipsszel is.

Megjegyzések

Tipp:

  • ha szép friss, akkor semmiképpen ne dobjuk ki a répazöldjét, hanem készítsünk belőle pestót