Spárga citromos újkrumplival és kecskesajttal

Öt hozzávaló és már kész is a villámgyors anya-fia ebéd. Ha tavasz, akkor nálunk töretlen a spárga iránti rajongás. Egész évben várjuk ezt a rövid időszakot. Most sem volt másként. Tiszta, friss ízéhez nem is kell szinte semmi. Egy a fontos, hogy zsiradékban pároljuk, mert az ízét adó aromák a vízben kioldódnak és „elvesznek”. Párosítsunk hozzá valami szintén nem tolakodó ízt és máris kész a fenséges étel. Nálam most egy adag újkrumpli, leheletnyi citromhéj és a termelői gomolya kecskesajt került hozzá. A gyors ebéd átment a teszten a 8 hónapos Regőnél is, aki lelkesen pakolta a szájába a pici spárga és krumpli falatokat.
pinit View Gallery 2 photos

Spárga citromos újkrumplival és kecskesajttal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 20 mins Teljes idő 20 perc

Leírás

Mennyi idősen: spárgát már 7-8 hónapos babának is bátran kínálhatjuk. Ha nem szeretnénk vajat használni, akkor kevés szőlőmagolaj és víz keverékén pároljuk meg a babának és ügyeljünk rá, hogy ne maradjon benne fás rész. A sípokat és az alatti rész a legzsengébb (nem fás) rész, igazi csemege, azt adjuk a babának.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére):

Elkészítés

  1. Az újkrumplit jól átsúroljuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A spárgát is jó alaposan leöblítjük és letörjük a fás végeit. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vaj kb. felét és rádobjuk a krumplit. Fedő alatt párolni kezdjük. Amikor elkészült néhány tekerésnyi színes borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük. A kész krumplit kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

  2. A serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat és belepakoljuk a spárgát. Kb. 5 perc alatt puhára pároljuk, közben néha mozgassuk meg a serpenyőben, hogy egyenletesen párolódjon. A színe előbb erősebb zöldre vált, de akkor lesz jó, ha itt-ott picit már megpirul. Tálaláskor halmozzunk a tányérra a krumpliból és spárgából és az egészet szórjuk meg a reszelt citromhéjjal és pakoljuk mellé a kecskesajtot. Ha készítettünk hollandi mártást, akkor azt se feledjük hozzá.

https://www.instagram.com/inyencbaba/