Spárga-eper saláta feta sajttal

Az eper és a spárga az, amit a legjobban várunk tavasszal. Sajnos mindkettőnek a szezonja borzasztó rövid: ilyenkor kell jó sokat enni belőle, mert aztán megint majdnem egy évet várhatunk rá. Évek óta kísérletezünk már, de csak most lett meg a legharmonikusabb ízkombináció: a meleg spárga és langyos eper kettőse, amit selymesen bevon a gránátalmaszirupos vaj. A sós feta pedig kellemesen kiegészíti az édes-savanyú ízvilágot miközben tökéletesen ellensúlyozza a spárga enyhén kesernyés ízét. Roppanós mandulaforgácsot is lehet halmozni rá - tudjátok, a „textúrák” miatt.
pinit View Gallery 1 photo
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Teljes idő 15 perc

Leírás

Mennyi idősen: egy éves kor után javasalom. Babáknak kínáljuk a gránátalmaszirup nélkül, csak vajon pirított spárgával.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: gránátalmaszirup

Ínyencbaba recept, amihez még használhatod: Muhammara (közel-keleti paprikakrém), Sütőtökös lencsesaláta gránátalmával

Hozzávalók (2 adaghoz):

Elkészítés

  1. A spárga fás végeit letörjük, a maradékot alaposan átmossuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Az epret is megtisztítjuk és mérettől függően negyedekbe, ha kisebb akkor pedig félbe vágjuk.

  2. Egy száraz serpenyőt felhevítünk és lepirítjuk a mandulát, majd félretesszük. A serpenyőben megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a spárgát, sózzuk és adunk hozzá egy tekerésnyi frissen őrölt borsot. (A spárga ízanyagai zsiradékban nem oldódnak, így nem veszítünk aromákat mint a főzéssel.) Közepes hőfokon pirítani kezdjük fedő alatt. Színe előbb kicsit sötétzöldes lesz, majd néhol barna foltok is jelentkeznek, ahogy pirulni kezd. Amikor megpuhult, meglocsoljuk a gránátalmasziruppal és azzal is átforgatjuk. A spárgát egy tálba tesszük és összeforgatjuk az eperrel. Az eper ettől pont annyira átmelegszik, hogy kellemes, langyos lesz.

  3. Tálaláskor tányérokra szedjük, rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk a mandulával. Az édes és sós ízek kavalkádja villámgyorsan elfogy.

https://www.instagram.com/inyencbaba/