Sütőtökös-kecskesajtos tészta

Egyik kedvenc receptünk az idei őszi-téli időszakban. Szeretjük a sütőtököt, nagyon hálás alapanyag. Készülhet belőle leves, főétel, de akár desszert is. Egy remek főétel... na jó, az olaszoknál ez csak előétel “primo piatto” lenne 😊
pinit View Gallery 1 photo

Sütőtökös-kecskesajtos tészta

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 20 min Főzési/sütési idő 25 min Teljes idő 45 perc

Leírás

Mennyi idősen: a kecskesajt 1 éves kortól ajánlott, pasztörizált formában. Ha ezt helyettesíted mascarponéval vagy lágy sajtkrémmel akkor adhatod a babának korábban is, ha már kóstolta ezeket.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2+1 gyerek részére)

Különleges alapanyag

Elkészítés

  1. A sütőtököt megpucolom és kb 2*2 cm-es kockákra vágom. Összeforgatom 1 ek olívaolajjal, pici sóval, frissen őrölt borssal és rámorzsolom a kakukkfüvet. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt puhára sütöm. Ha egy villa beleszúrva könnyedén belemegy, elkészült. Kicsit hagyom hűlni és villával összenyomkodom.

  2. Felrakom a tésztát főzni

  3. Kb. 1-2 ek olívaolajon lepirítom az apróra vágott fokhagymát, ha már illatozik mehet bele az összenyomkodott sütőtök és a kecskesajt. Adok hozzá néhány evőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy szép krémes állagot kapjon és könnyen tapadjon a tésztára. Jól elkeverem, hagyom kicsit összerottyani. Közben mehet bele a frissen reszelt szerecsendió.

  4. A szószt összeforgatom a kész tésztával, a tetejét megszórom pirított tökmaggal és reszelt parmezánnal, kevés frissen őrölt bors is mehet rá. Babának a pirított tökmagot vagy ledarálom vagy egy pár csepp tökmagolajat rakok rá.

Megjegyzések

ℹ️ Tipp: a sütőtököt akár előző nap is meg lehet sütni (vagy maradék sütőtök is tökéletes), így a tészta és a szósz elkészítése már nagyon rövid időt vesz csak igénybe, egy igazi gyors ebéd készülhet.

Kulcsszavak: sütőtök, tészta