Szendvics répazöld pestoval

Van úgy, hogy nincs kedvem főzni, ilyenkor jól jön egy extra gyors vacsora ötlet. Mondjuk egy finom szendvics, mert az is lehet izgalmas, főleg ha friss tavaszi zöldségek is kerülnek rá 😊 A répazöld pestoval pedig környezettudatos is, mert a répa zöldje sem landol a kukában. Ha nagyon hiányzik a pesto ízéből a bazsalikom, akkor néhány levelet dobj bele - frissen, amikor a pestot felhasználod és máris érződni fog rajta.
pinit
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Teljes idő 15 perc

Leírás

Hogy én hogyan és miért úgy készítem a pestot megtaláljátok a pesto kisokosban és a répazöld pestot pedig a receptek között.

Mennyi idősen: pesto miatt 10 hónapos kortól javaslom

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (5 szelethez):

Elkészítés

  1. Beáztatjuk vízbe az aszalt paradicsomot, hogy megpuhuljon. Ha megpuhult vékony szeletekre vágjuk, a babáét egész pici darabokra (vagy aprítóban pürésítjük) Ha olajos paradicsomot használsz nem kell áztatni, csak csöpögtesd le és vágd fel (babának is könnyebb rágni, mert sokkal puhább). Vékony szeletekre vágjuk a mozzarellát.

  2. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a tojásokat, tükörtojásnak. (Ha inkább főtt vagy buggyantott tojást készítenél, akkor azt készítsd el)

  3. Közben pirítós sütőben enyhén megpirítjuk a kenyér szeletek, megkenjük vajjal, a pestoval, ráhalmozzuk a mozzarellát, az aszalt paradicsomot, bazsalikomot és a kész tojást. Friss zöldségekkel kínáljuk.

Megjegyzések

Tipp:

  • a felnőtt adagot egy kevés őrölt chilivel is fel lehet még dobni, ha épp csípős ízre vágysz
https://www.instagram.com/inyencbaba/