Opciók nyomtatása

Szendvics répazöld pestoval

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 15 mins Teljes idő: 15 perc
Leírás

Hogy én hogyan és miért úgy készítem a pestot megtaláljátok a pesto kisokosban és a répazöld pestot pedig a receptek között.

Mennyi idősen: pesto miatt 10 hónapos kortól javaslom

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (5 szelethez):
  • 5 szelet kovászos kenyér
  • 2 ek répazöld pesto (vagy bármilyen más zöld pesto)
  • 1 csomag mozzarella
  • 5 db tojás
  • 5 db aszalt paradicsom
  • vaj
  • friss retek feldarabolva (vagy más zöldség, amit szeretsz)
Elkészítés
  1. Beáztatjuk vízbe az aszalt paradicsomot, hogy megpuhuljon. Ha megpuhult vékony szeletekre vágjuk, a babáét egész pici darabokra (vagy aprítóban pürésítjük) Ha olajos paradicsomot használsz nem kell áztatni, csak csöpögtesd le és vágd fel (babának is könnyebb rágni, mert sokkal puhább). Vékony szeletekre vágjuk a mozzarellát.

  2. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a tojásokat, tükörtojásnak. (Ha inkább főtt vagy buggyantott tojást készítenél, akkor azt készítsd el)

  3. Közben pirítós sütőben enyhén megpirítjuk a kenyér szeletek, megkenjük vajjal, a pestoval, ráhalmozzuk a mozzarellát, az aszalt paradicsomot, bazsalikomot és a kész tojást. Friss zöldségekkel kínáljuk.

Megjegyzések

Tipp:

  • a felnőtt adagot egy kevés őrölt chilivel is fel lehet még dobni, ha épp csípős ízre vágysz