Hogy én hogyan és miért úgy készítem a pestot megtaláljátok a pesto kisokosban és a répazöld pestot pedig a receptek között.
Mennyi idősen: pesto miatt 10 hónapos kortól javaslom
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Beáztatjuk vízbe az aszalt paradicsomot, hogy megpuhuljon. Ha megpuhult vékony szeletekre vágjuk, a babáét egész pici darabokra (vagy aprítóban pürésítjük) Ha olajos paradicsomot használsz nem kell áztatni, csak csöpögtesd le és vágd fel (babának is könnyebb rágni, mert sokkal puhább). Vékony szeletekre vágjuk a mozzarellát.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a tojásokat, tükörtojásnak. (Ha inkább főtt vagy buggyantott tojást készítenél, akkor azt készítsd el)
Közben pirítós sütőben enyhén megpirítjuk a kenyér szeletek, megkenjük vajjal, a pestoval, ráhalmozzuk a mozzarellát, az aszalt paradicsomot, bazsalikomot és a kész tojást. Friss zöldségekkel kínáljuk.
Tipp: