Mennyi idősen: a borsót 9-10 hónapos kortól kínálhatjuk. Tejszín és tejföl keverék helyett készíthetjük csak az egyikkel vagy keverhetjük joghurttal is. A tojásos nokedli helyett kínálhatjuk tésztával, de ha a tojás nem okoz allergiát a babának, akkor azzal is készíthetjük a baba adagot is.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és lepirítjuk rajta az aprított hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a kockázott paprikát és paradicsomot és hagyjuk hogy kicsit összeessen. Adunk hozzá néhány tekerésnyi őrölt borsot és kevés pirospaprikát. Tulajdonképpen egy pörkölt alapot készítünk. Mehet bele a borsó is és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Zsenge, friss tavaszi borsónál ez csak néhány perc.
Amíg fő a borsó elkészítjük a nokedlit. Egy egész tojást elkeverünk a liszttel, sózzuk és adunk hozzá annyi vizet, amennyit felvesz. Csomómentesre keverjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha Nem nokedlit készítünk, akkor csak megfőzzük a tésztát.
Elkeverjük a tejfölt a tejszínnel és a borsóra öntjük, amikor az megpuhult. Rottyantunk rajta egy keveset, sózzuk (a baba adagot vegyük ki előtte) és már kész is. Tálaláskor kanalazzunk egy jó nagy adagot a tejfölös borsóból a nokedli tetejére.
Tipp: