Opciók nyomtatása

Tejfölös zöldborsó “pörkölt”

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 30 perc Teljes idő: 30 perc
Leírás

Mennyi idősen: a borsót 9-10 hónapos kortól kínálhatjuk. Tejszín és tejföl keverék helyett készíthetjük csak az egyikkel vagy keverhetjük joghurttal is. A tojásos nokedli helyett kínálhatjuk tésztával, de ha a tojás nem okoz allergiát a babának, akkor azzal is készíthetjük a baba adagot is.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 500 g zöldborsó (friss/fagyasztott)
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tv paprika
  • 2 darab paradicsom (vagy 2-3 ek paradicsomszósz is helyettesíthető)
  • 200 ml tejszín
  • 150 ml tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • víz
  • só, bors, őrölt pirospaprika
  • 1 darab tojás
  • 4 evőkanál sima liszt
  • víz
Elkészítés
  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és lepirítjuk rajta az aprított hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a kockázott paprikát és paradicsomot és hagyjuk hogy kicsit összeessen. Adunk hozzá néhány tekerésnyi őrölt borsot és kevés pirospaprikát. Tulajdonképpen egy pörkölt alapot készítünk. Mehet bele a borsó is és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Zsenge, friss tavaszi borsónál ez csak néhány perc.

  2. Amíg fő a borsó elkészítjük a nokedlit. Egy egész tojást elkeverünk a liszttel, sózzuk és adunk hozzá annyi vizet, amennyit felvesz. Csomómentesre keverjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha Nem nokedlit készítünk, akkor csak megfőzzük a tésztát.

  3. Elkeverjük a tejfölt a tejszínnel és a borsóra öntjük, amikor az megpuhult. Rottyantunk rajta egy keveset, sózzuk (a baba adagot vegyük ki előtte) és már kész is. Tálaláskor kanalazzunk egy jó nagy adagot a tejfölös borsóból a nokedli tetejére.

Megjegyzések

 Tipp:

  • télen az íztelen paradicsom helyett inkább használjunk paradicsomszószt, ha van házi, akkor az a legjobb