Tejszínes-csirkés tészta aszalt paradicsommal

Egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora a rohanós hétköznapokra, ami egyszerre lehet szuper maradékmentő étel is. Ha van egy kevés maradék csirkehús (mell vagy comb) csak egyszerűen át kell pirítani, hozzádobni némi fokhagymát, aszalt paradicsomot, friss bazsalikomot és kész is a finom tészta. Ha nincs maradék csirke, akkor néhány szelet bacont szoktam lepirítani, azzal is legalább olyan finom. Csirke/bacon nélkül egy egyszerű vega fogásként is szuper. Tapasztalatból tudom, hogy még egy nyűgös és éhes baba mellett is össze lehet dobni… bár lehet, hogy közben kérni fog a már felaprított hozzávalókból, nálunk leginkább a sajtból 😊
pinit View Gallery 1 photo

Tejszínes-csirkés tészta aszalt paradicsommal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 5 mins Főzési/sütési idő 15 mins Teljes idő 20 perc

Leírás

Mennyi idősen: 11-12 hónapos kortól javaslom a babának

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére)

Elkészítés

  1. A maradék/friss csirkehúst felaprítjuk. Aprítsuk fel a fokhagymát, bazsalikomot és az aszalt paradicsomot. Ha nem olajban eltett, hanem szárított paradicsomot használunk, akkor érdemes néhány percre vízbe beáztatni, hogy picit megpuhuljon.

  2. Bő, sós vízben rakjuk oda a tésztát főni.

  3. Közben egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk le az apróra vágott fokhagymát, amíg illatozni kezd. Amikor már illatozik tegyük hozzá a csirkét. Ha “maradékmentésről” van szó, csak enyhén pirítsuk át a fokhagymán (hiszen ilyenkor már átsült/főtt a hús korábban). Ha friss csirkemellet használunk teljesen süssük át, adjunk hozzá kevés frissen őrölt borsot is.

  4. Amint kész a csirke, öntsük fel a tejszínnel, mehet bele az apróra vágott aszalt paradicsom, bazsalikom is. Adjunk hozzá keveset (néhány evőkanálnyit) a tészta főzővizéből, hogy krémesebb, sűrűbb szószt kapjunk. Alacsony lángon kicsit sűrítsük be, ha kész a tészta az egészet keverjük össze.

  5. A baba részét vegyük ki, aprítsuk fel késsel vagy aprítóval. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, sok-sok parmezánnal. A felnőtt adagot sózzuk. Ízlés szerint.

https://www.instagram.com/inyencbaba/