Tejszínes-csirkés tészta aszalt paradicsommal
Leírás
Mennyi idősen: 11-12 hónapos kortól javaslom a babának
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére)
Elkészítés
-
A maradék/friss csirkehúst felaprítjuk. Aprítsuk fel a fokhagymát, bazsalikomot és az aszalt paradicsomot. Ha nem olajban eltett, hanem szárított paradicsomot használunk, akkor érdemes néhány percre vízbe beáztatni, hogy picit megpuhuljon.
-
Bő, sós vízben rakjuk oda a tésztát főni.
-
Közben egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk le az apróra vágott fokhagymát, amíg illatozni kezd. Amikor már illatozik tegyük hozzá a csirkét. Ha “maradékmentésről” van szó, csak enyhén pirítsuk át a fokhagymán (hiszen ilyenkor már átsült/főtt a hús korábban). Ha friss csirkemellet használunk teljesen süssük át, adjunk hozzá kevés frissen őrölt borsot is.
-
Amint kész a csirke, öntsük fel a tejszínnel, mehet bele az apróra vágott aszalt paradicsom, bazsalikom is. Adjunk hozzá keveset (néhány evőkanálnyit) a tészta főzővizéből, hogy krémesebb, sűrűbb szószt kapjunk. Alacsony lángon kicsit sűrítsük be, ha kész a tészta az egészet keverjük össze.
-
A baba részét vegyük ki, aprítsuk fel késsel vagy aprítóval. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, sok-sok parmezánnal. A felnőtt adagot sózzuk. Ízlés szerint.