Vietnámi uborkasaláta
Leírás
Az ubisali eredeti receptjére egy Nők Lapja magazinban bukkantam és a szerzője nem más, mint Samin Nosrat. Jójó, de ki is ő? Sokan csak az iráni Julia Childként emlegetik, a Netflix sorozata óta igazi sztár az USA-ban. Só, zsír, sav, hő című könyvére nekem már két éve fájt a fogam, de nem lehetett kapni, s láss csodát, most rákerestem és újra kapható. Méghogy véletlenek nincsenek. 😊 Most jöjjön hát a Nosrat féle ubisali recept, amolyan Ínyenc babásra hangolva.
Mennyi idősen: ha halszószt is használunk hozzá, akkor csak 1 éves kor után (Spájz rovat). Kisebb babáknak pedig a mogyorót is őrölve kínáljuk, ne durvára aprítva, mert könnyen fulladást okozhat.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: halszósz (Spájz rovatban olvashatsz róla)
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
Elkészítés
-
Az uborkát mandolinnal vagy gyaluval vékonyan leszeteljük, hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát, a frissen aprított koriander és mentazöldet és a tört mogyorót. Egy másik tálban elkeverjük az öntet hozzávalóit, olajat, ecetet, lime levet, zúzott fokhagymát, cukrot, halszószt, sót (a halszósz már önmagában sós, tényleg elég egy csipet). Az öntettel leöntjük a salátát, alaposan összeforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Megjegyzések
Tipp:
- Mindig frissen készítsük! Ha nagyobb adagot szeretnénk, akkor az öntetet semmiképp ne öntsük rá az uborkára, hanem külön rakjuk el a kettőt.