Zabpelyhes-cseresznyés muffin
Leírás
Mennyi idősen: tojásfehérjét is tartalmaz ezért csak 1 éves kor után javaslom
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (12-15 db-hoz):
Elkészítés
-
Elsőként az édesítéshez használt datolyapürét készítjük el. A datolyát kevés vízzel egy aprítóba rakjuk és összepürésítjük. A víz mennyisége attól függ, hogy friss vagy aszalt datolyát használunk. Az aszalt változatot célszerű egy rövid időre beáztatni, hogy magába szívjon kevés nedvességet, a friss datolyához 1-2 evőkanál víz elegendő.
-
A puha vajat margarint robotgéppel kihabosítjuk, majd beleütjük a tojásokat és simára keverjük. Hozzáadjuk a datolyapürét, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert zabpelyhes, lisztes keveréket. Belekeverjük a joghurtot végül a gyümölcsöt is.
-
A muffintepsit kibéleljük papír vagy szilikon muffin formákkal és a kész masszával kb. kétharmadáig megtöltjük a mélyedéseit. 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzések
ℹ️ Tipp:
- Készítheted szinte bármilyen gyümölccsel, cseresznye, meggy, áfonya, szilva, barack is jó barátja
- Ha tudsz venni válaszd a friss datolyát, sokkal ízletesebb, mint az aszalt változat. Arab boltokban, piacon is kapható.