Zellerkrémleves tökmagolajjal
Leírás
Mennyi idősen: zeller, alma, krumpli csupa olyan alapanyag, amit már a hozzátáplálás kezdeteitől bevezethetünk a baba étrendjébe. A levest 7-8 hónapos kortól kínálhatjuk a babának. Ekkor a baba adagból hagyjuk el a citromot és a tálaláshoz használt feltéteket. Így a leves gyakorlatilag változatlan formában kerülhet a teljes család tányérjába. Miután olajos magot, ez esetben a diót már bevezettük a babának, akkor azt mindenképp őrölt formában keverjük bele a levesbe, mert darabosan a kisebbeknek könnyen fulladást okozhat.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
Elkészítés
-
A zöldségeket és almát megtisztítjuk és felaprítjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat és a hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Hozzáadjuk a felkockázott zellert (ha apróbbra vágjuk hamarabb lesz kész) és lepirítjuk. Néhány percig pirítjuk és mehet hozzá a krumpli, alma és felöntjük az alaplével. Ízesítjük rozmaringgal, sóval, borssal és a citrom héjával.
-
özben egy száraz serpenyőt felhevítünk és lepirítjuk benne a diót. A tálalásig félretesszük.
-
A hozzávalókat puhára főzzük és az egészet botmixerrel pürésítjük. Ekkor adjuk hozzá a frissen facsart citrom levét. Ízlés szerint mehet bele több is. Tálaláskor a levesre szórjuk a pirított diót és néhány csepp tökmagolajjal is ízesítjük.