Zöldborsókrémes tészta lágy kecskesajttal

A piacozás nekem maga az ihletforrás. Sokszor csak ránézek dolgokra és elkezd összeállni a fejemben valami újdonság. Így született ez a tészta is. Amint megláttam (és gyorsan “kiörömködtem” magam a ténytől, hogy ilyen is van a szombati piacon) rögtön be került a kosárba a friss zöldborsó hajtás (mikrozöld), majd csatlakozott hozzá egy kevés lágy termelői kecskesajt és már készülhetett is ebédre a friss, tavaszias tészta. Igaz, egyelőre még fagyasztott borsóval. A roppanós zöldborsóhajtásnak szerintem valami egészen zseniális íze van kecskesajttal - csak úgy magában is, minden egyéb nélkül. A borsó édes és a kecskesajt sós íze együtt egyetlen tésztán összetalálkozva is tökéletes házasság.
pinit View Gallery 1 photo
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 mins Főzési/sütési idő 15 mins Teljes idő 25 perc

Leírás

Mennyi idősen: a kecskesajt 1 éves kortól ajánlott, pasztörizált formában. Ha ezt helyettesíted mascarponéval vagy lágy sajtkrémmel akkor adhatod a babának korábban is. A pirított napraforgómagot a kisebbeknek csak őrölt formában kínáld vagy hagy el, mert egészben könnyen fulladást okozhat.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére):

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben felrakjuk főni. Száraz serpenyőben lepirítjuk a a napraforgómagot – ez minden olajos magnak kiemeli az ízét.

  2. Az olívaolajon addig pirítjuk az apróra vágott fokhagymát, amíg illatozni kezd, majd hozzáadjuk a vajat és a zöldborsót is. Néhány percig közepes hőfokon addig pároljuk, amíg a borsó megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a lágy kecskesajtot jó néhány evőkanálnyi tészta főzővízzel és alaposan keverjük el. Merjük egy keskeny mérőpohárba a borsós mártást, dobjuk bele a bazsalikomleveleket és botmixerrel pürésítsük. Ha szép krémes az állaga öntsük vissza a serpenyőbe és sóval ízesítsük. Ha még túl sűrűnek érezzük, akkor adjunk hozzá még a főzővízből. Nem kell, hogy nagyon sűrű legyen - paradicsomszószra hasonlító állag pont tökéletes – úgy fogja szépen bevonni a tésztát. Keverjük bele a szószba a tésztát is.

  3. A tetejére morzsoljunk még kecskesajtot, szórjuk meg a pirított napraforgómaggal és díszítsük borsó mikrozölddel.

Megjegyzések

Tipp:

  • ha ültettél zöldborsót a kertedbe, akkor a friss hajtásokat arról is tudod szüretelni, akkor még piacon sem kell utána kutatni 😊
https://www.instagram.com/inyencbaba/