Zöldborsókrémes tészta lágy kecskesajttal
Leírás
Mennyi idősen: a kecskesajt 1 éves kortól ajánlott, pasztörizált formában. Ha ezt helyettesíted mascarponéval vagy lágy sajtkrémmel akkor adhatod a babának korábban is. A pirított napraforgómagot a kisebbeknek csak őrölt formában kínáld vagy hagy el, mert egészben könnyen fulladást okozhat.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére):
Elkészítés
-
A tésztát lobogó sós vízben felrakjuk főni. Száraz serpenyőben lepirítjuk a a napraforgómagot – ez minden olajos magnak kiemeli az ízét.
-
Az olívaolajon addig pirítjuk az apróra vágott fokhagymát, amíg illatozni kezd, majd hozzáadjuk a vajat és a zöldborsót is. Néhány percig közepes hőfokon addig pároljuk, amíg a borsó megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a lágy kecskesajtot jó néhány evőkanálnyi tészta főzővízzel és alaposan keverjük el. Merjük egy keskeny mérőpohárba a borsós mártást, dobjuk bele a bazsalikomleveleket és botmixerrel pürésítsük. Ha szép krémes az állaga öntsük vissza a serpenyőbe és sóval ízesítsük. Ha még túl sűrűnek érezzük, akkor adjunk hozzá még a főzővízből. Nem kell, hogy nagyon sűrű legyen - paradicsomszószra hasonlító állag pont tökéletes – úgy fogja szépen bevonni a tésztát. Keverjük bele a szószba a tésztát is.
-
A tetejére morzsoljunk még kecskesajtot, szórjuk meg a pirított napraforgómaggal és díszítsük borsó mikrozölddel.
Megjegyzések
Tipp:
- ha ültettél zöldborsót a kertedbe, akkor a friss hajtásokat arról is tudod szüretelni, akkor még piacon sem kell utána kutatni 😊