A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A sütőtököt megtisztítjuk és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat a fűszerrel, sóval, fohagymanyomón áttört fokhagymával és összeforgatjuk a sütőtökkel.
Kivajazunk egy sütőtálat, ebbe rétegezzük a fűszeres tököt és betakarjuk a leveles tésztával. A szélein kicsit lenyomkodjuk és villával néhány helyen megszúrkáljuk, hogy ne púposodjon sütés közben. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy nagy tálcára. Melegen szeleteljük, morzsoljunk rá jó sok feta sajtot/kecskesajtot és megszórhatjuk még natúr vagy pirított szezámmaggal.
Tipp: ne essünk kétségbe, ha nem sikerül szumákot szerezni, keverjük ki a kakukkfüvet és a szezámmagot, azzal is finom lesz, de rakhatunk bele még olyan fűszert, ami éppen van otthon azokból, ami menne egy több összetevős za’atarba.