Opciók nyomtatása

Sütőtökös tarte tatin

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 15 mins Főzési/sütési idő: 25 25 mins Teljes idő: 40 perc
Leírás
Mennyi idősen: 11-12 hónapos kortól (más sajttal), feta és kecskesajt 1 éves kor után.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: za’atar fűszerkeverék (házilag kikeverhető, bővebben a Spájz rovatban)
 
Hozzávalók (2+1 gyerek részére)
  • 50-60 dkg sütőtök (megtisztítva)
  • 1 leveles tészta (friss)
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 tk za'atar fűszerkeverék
  • fokhagyma
  • fetasajt/kecskesajt
  • Za'atar fűszerkeverék
  • 2 ek kakukkfű (szárított, őrölt)
  • 1 ek szezámmag (pirított, őrölt)
  • 1.5 ek szumák (őrölt)
Instructions
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

  2. A sütőtököt megtisztítjuk és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat a fűszerrel, sóval, fohagymanyomón áttört fokhagymával és összeforgatjuk a sütőtökkel.

  3. Kivajazunk egy sütőtálat, ebbe rétegezzük a fűszeres tököt és betakarjuk a leveles tésztával. A szélein kicsit lenyomkodjuk és villával néhány helyen megszúrkáljuk, hogy ne púposodjon sütés közben. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

  4. Ha megsült egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy nagy tálcára. Melegen szeleteljük, morzsoljunk rá jó sok feta sajtot/kecskesajtot és megszórhatjuk még natúr vagy pirított szezámmaggal.

Megjegyzések

ℹ️ Tipp: ne essünk kétségbe, ha nem sikerül szumákot szerezni, keverjük ki a kakukkfüvet és a szezámmagot, azzal is finom lesz, de rakhatunk bele még olyan fűszert, ami éppen van otthon azokból, ami menne egy több összetevős za’atarba.