Mennyi idősen:
Az egyik fő összetevő a paprika bevezetése a baba 9-10 hónapos korában javasolt. A paprikakrémet ízesíthetjük tahinivel (szezámmagkrém), amit 7-8 hónapos kortól fogyaszthat a baba. (Hummusz receptnél szintén kiemelve olvashatsz róla.) A krémet tovább ízesíthetjük csipet római köménnyel, olívaolajjal és friss korianderrel, petrezselyemmel.
A másik fő alapanyag a dió 11-12 hónapos kortól, mivel olajos mag, először csak kis mennyiségben és őrölt formában adjuk a paprikakrémhez.
A teljes receptet minden hozzávalóval 1 éves kor után javaslom. A gránátalmaszirup cukrot tartalmaz, ha teljesen kerülöd a hozzáadott cukrokat, akkor csak 2 éves kor után add a kenegetőshöz.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: grillezett paprika, tahini, gránátalma szirup
A diót aprítóban finomra őröljük, egy-két darabot félreteszünk díszítésnek.
Az őrölt diót kivesszük, majd az aprítóba dobjuk a paprikát és homogén krémmé dolgozzuk. (Ha fagyasztunk is, most tesszük félre).
Egy keverőtálban alaposan összekeverjük az összes többi hozzávalóval együtt a paprikakrémet. Ha túl száraz lenne, akkor olajjal/vízzel vagy a konzerv levével hígítjuk – ha túl folyós akkor kenyérmorzsa vagy dió segíthet még. Könnyen kenhető de nem folyós állag a cél.
Cukorból épp csak annyi kell bele, hogy ne a savanyú íz domináljon. (ez a gránátalma sziruptól és egyéni ízléstől is függ)
A kész krémet a tetején egész vagy tört dióval, olívaolajjal meglocsolva, petrezselyemmel/korianderrel, gránátalma magokkal (ha az is van otthon) tálaljuk és pitával/tortillával vagy kenyérrel fogyasszuk. Hűtőben 3-4 napig eláll.
ℹ️ Tipp: