Mangós pohárkrém

Ázsiában járva nem túl erős a desszert felhozatal, de valamilyen gyümölcsös zselés édességet szinte mindenhol lehet találni. Nos, ez is valami ilyesmi, csak kevésbé édes és sokkal finomabb 😊 Nem utolsó szempontként pedig nagyon egyszerű, garantált sikerélmény még a kezdő konyhatündéreknek is. A gyerekek pedig szeretni fogják a finom gyümölcsös íze miatt.
pinit View Gallery 1 photo

Mangós pohárkrém

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 5 mins Pihentetési idő 60 mins Teljes idő 1 óra 5 perc

Leírás

Mennyi idősen: mangó és joghurt bevezetését követően

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: mangópüré (Ázsia diszkontban szerzem be, majdnem 100% mangó és van 100%-os is, Spájz rovatban részletesen is olvashatsz róla)

 

Hozzávalók (4 kicsi szufflétálhoz)

Elkészítés

  1. Nagyon kevés mangópürével elkeverem a zselatint (az expressz típust nem kell melegíteni, szobahőmérsékleten vagy hidegen is mehet bele)

  2. Hozzáadom a többi mangót, joghurtot és citromlevet. Szufflétálkákba vagy poharakba töltöm és hagyom a hűtőben dermedni min 1 órát.

  3. Megpirítok kevés kókuszchipset, tálaláskor ezzel díszítem.

Megjegyzések

ℹ️ Tipp: görög joghurt helyett készítheted tejföllel is, ez esetben 1 ek citromlé elég hozzá. Joghurttal és tejföllel is nagyon finom, a joghurt egy kicsivel jobban kiemeli a mangó ízét.

Kategória
https://www.instagram.com/inyencbaba/