Laoszi kókuszos palacsinta (Utazásunk ízei, Laosz)

Luang Prabangba megérkezve az első vacsoránk kisebb sokként ért bennünket. Előtte Vietnamot jártuk egy hónapig, ahol megszoktuk a kifinomult ízeket és enyhe fűszerezést. A “szomszédban” is hétköznapinak hangzó ételeket választottunk elsőre, ámde sok-sok BeerLao sörrel megtámogatva sikerült csak leküzdeni. Szoknunk kellett, hogy amikor “no chili please!” kértük az ételt, akkor is csípett annyira mint itthon egy húsleves amibe beleborult az Erős Pista, és egy kis tálkányi chilit is hoztak mellé – hátha meggondolnánk magunkat. Az első étel Laoszban, amire elismerően csettintettünk az a kókuszos mini palacsinta volt. Luang Prabangban sétálva lépten-nyomon belefutni utcai árusoknál ebbe a falatnyi kókuszos finomságba, vagyis a “khao nom kok”-ba. Egy speciális vasserpenyőben sütik, ami a holland “poffertjes” (mini palacsinta) sütőjére hasonlít. Persze abban a legjobb, de bátran nekifoghatunk az elkészítésének akár egy szendvicssütővel vagy egy sima palacsintasütővel is. Vigyázat, függőséget okoz! 😊
pinit View Gallery 2 photos

Laoszi kókuszos palacsinta (Utazásunk ízei, Laosz)

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 5 mins Főzési/sütési idő 20 mins Teljes idő 25 perc

Leírás

Mennyi idősen: rizs és kókusztej bevezetését követően

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: rizsliszt (szupermarketekben kapható), kókusztej (Aldi/Lidl konzerv verzió tökéletes, csak ne a “light”-ot vegyük véletlenül!)

 

Hozzávalók

Instructions

 1. Egy tálban csomómentesre keverjük az összes hozzávalót - az olajat kivéve

 2. Sütés A verzió

  Süthetjük szendvicssütőben (a “háromszög”-betéttel, én ezt választottam, mert így vastagabb lett a tészta és így jobban hasonlított az eredeti laoszi félgömböcskékhez: kívül kicsit roppan, belül krémesen lágy). Olajozzuk ki a szendvicssütő mélyedéseit és abban süssük meg a palacsintákat. Akkor jó, ha az alja már szépen megpirul, de a felső rész még picit puha (hamarabb nem is válik ki a sütőből), ez kb. 5-7 percet vesz igénybe. Ha megsült fordítsunk kettőt egymás tetejére. Kb. 6 db lesz ebből a mennyiségből.

 3. Sütés B verzió

  Ha palacsintasütőben sütjük, akkor érdemes vastagra sütni, mint ahogy az amerikai palacsintát szokás, hogy a külseje megpiruljun, de a belseje még lágy maradjon.

 4. Sütés C verzió

  Ha netán lenne otthon “poffertjes” palacsintasütő, akkor a megsült félgömböket fordítsuk egymásra, úgy lesz belőle az igazi lao édesség.

 5. Frissen langyosan fogyasszuk

Megjegyzések

ℹTipp: a cukor el is hagyható, anélkül is kellemes édeskés íze van a kókusztej miatt és úgy még kisebb babáknak is adható

Kategória
https://www.instagram.com/inyencbaba/