Közel-keleti paradicsomos csicseriborsó
Leírás
Mennyi idősen: a csicserit 7-8 hónapos kortól már kínálhatjuk a babának. Készítsük neki kevés paradicsommal és egy-egy csipetnyi római köménnyel és korianderrel ízesíthetjük. Tálaláskor keverhetünk bele frissen aprított petrezselymet/koriandert. A teljes receptet egy éves kor után javaslom.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
Elkészítés
-
Egy serpenyőben az olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymákat a gyömbérrel, majd hozzáadjuk a száraz fűszereket (Ha babának is kínáljuk, akkor a chilit csak a legvégén adjuk hozzá, ha a kicsinek szánt adagot már félretettük). Hagyjuk, hogy illatozni kezdjenek, akkor mehet hozzá a sűrített paradicsom és a darabolt paradicsom. Hozzáöntjük a konzerv (vagy előfőzött) csicseriborsót és fedő alatt alacsony hőfokon hagyjuk kb. 10-15 percig rotyogni, hogy összeérjenek az ízek.
-
A joghurtba belekeverjük a lime/citromlevet, felaprítjuk a koriandert/petrezselymet. A tojásokat a csicserire ütve/keverve is megsüthetjük, vagy külön serpenyőben készítjük el tükörtojásként és csak tálaláskor rakjuk a csicserire együtt a frissen aprított zöldekkel. Mindenki ízlés szerint kanalazzon rá a joghurtból.
-
Kínáljunk hozzá bármilyen friss lepényt, tortillát, de egy friss, ropogós kenyérrel is tunkolhatjuk.