Közel-keleti paradicsomos csicseriborsó

Teljes idő: 25 perc Nehézség: Kezdő
Mit főzzek a tél közepén, ha már szinte semmi nincs itthon és a szezonális zöldségekből is elég gyér a felhozatal? Ilyenkor jöhetnek az igazi „kamra kincsek”, mint a hüvelyesek, száraz vagy konzerv csicseriborsó, nyáron eltett paradicsomszósz és hasonlók. Egy adag csicserit és paradicsomkonzervet kínáljunk meg némi közel-keleti, indiai fűszerrel, friss zöld korianderrel (vagy petrezselyemmel), üssünk rá pár tojást, frissítsük citrommal és joghurttal és máris kész az ínycsiklandozó étel, ami egy házi lepénnyel vagy friss kenyérrel tálalva éppúgy lehet ebéd, vacsora vagy egy jó kis brunch. Persze mindenből a friss a legjobb: ha van türelmünk vagy nem instant éhenhalásról van szó, akkor konzerv helyett főzzük meg mi a csicseriborsót, nyári szezonban adjunk hozzá friss paradicsomot, kápia paprikát - ezek csak tovább fokozza az élvezeteket.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Közel-keleti paradicsomos csicseriborsó

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Főzési/sütési idő 15 perc Teljes idő 25 perc

Leírás

Mennyi idősen: a csicserit 7-8 hónapos kortól már kínálhatjuk a babának. Készítsük neki kevés paradicsommal és egy-egy csipetnyi római köménnyel és korianderrel ízesíthetjük. Tálaláskor keverhetünk bele frissen aprított petrezselymet/koriandert. A teljes receptet egy éves kor után javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben az olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymákat a gyömbérrel, majd hozzáadjuk a száraz fűszereket (Ha babának is kínáljuk, akkor a chilit csak a legvégén adjuk hozzá, ha a kicsinek szánt adagot már félretettük). Hagyjuk, hogy illatozni kezdjenek, akkor mehet hozzá a sűrített paradicsom és a darabolt paradicsom. Hozzáöntjük a konzerv (vagy előfőzött) csicseriborsót és fedő alatt alacsony hőfokon hagyjuk kb. 10-15 percig rotyogni, hogy összeérjenek az ízek.

  2. A joghurtba belekeverjük a lime/citromlevet, felaprítjuk a koriandert/petrezselymet. A tojásokat a csicserire ütve/keverve is megsüthetjük, vagy külön serpenyőben készítjük el tükörtojásként és csak tálaláskor rakjuk a csicserire együtt a frissen aprított zöldekkel. Mindenki ízlés szerint kanalazzon rá a joghurtból.

  3. Kínáljunk hozzá bármilyen friss lepényt, tortillát, de egy friss, ropogós kenyérrel is tunkolhatjuk.

https://www.instagram.com/inyencbaba/