Bruschetta

Talán senkinek nem kell bemutatni az olaszok előétel nagyágyúját a bruschettát, ez az étel amit talán minden olasz étterem étlapján megtalálunk, függetlenül attól, hogy a napfényes Italiában vagy Budapesten kalandozunk. Pirított kenyérszelet, sok-sok friss paradicsommal a tetején. Egy igazi nyári étel, ami csak az édes, napérlelte paradicsommal lesz az igazi, ha az nincs akkor inkább ne is kezdjünk hozzá. Ennél a nagyon egyszerű, de annál zseniálisabb ételnél is igaz, hogy mindent a maga idejében, tehát paradicsomot nyáron. A klasszikus recept bátran gazdagítható más hozzávalókkal. Jöjjön hát, a mi verziónk, ami nem a klasszikus 🙂
pinit View Gallery 1 photo

Leírás

Mennyi idősen: ha már megismertetted a babáddal a paradicsomot és a mozzarella sajtot kínálhatod neki, semmilyen különleges hozzávalót nem tartalmaz. Finom paradicsomos ragu, amit bátran kanalazhatnak a picik 9-10 hónapos kortól.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére):

Elkészítés

  1. A fokhagymát nagyon picire felaprítjuk, a paradicsomokat kb. egy centis kockára vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és addig pirítjuk benne a fokhagymát, amíg illatozni kezd. Vegyük le teljesen a tűzről, keverjük hozzá a pestot és adjuk hozzá a paradicsomot. A maradék hőtől a paradicsom nagyon picit összeesik majd, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a friss bazsalikomot és a fűszerkeveréket. Tálaláskor a pirítósokat vajazzuk vagy megkenjük olívaolajjal, rakjunk rá vékonyra szeletelt mozzarellát és halmozzuk rá a paradicsomos keveréket.