Fahéjas almakrémleves, pirított dióval és mazsolával
Leírás
Mennyi idősen: a méz miatt csak 1 éves kor után kínáljuk a babának. A pirított dió helyett kínálhatjuk őrölt dióval, a mazsolát pedig vágjuk apróbb darabokra a kisebbeknek.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4 adaghoz):
Hozzávalók a feltéthez:
Elkészítés
-
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk. Rányomjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Egy lábasban a vajat és mézet összemelegítjük, rádobjuk az almát és jó alaposan elkeverjük, hogy a méz szépen bevonja az almát. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a fahéjrudat és adunk hozzá egy csipet sót. Felforraljuk, majd alacsony lángon kb. 15 percig főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul és átveszi a fahéj aromáját.
-
A mazsolát beáztatjuk a rumba. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és átpirítjuk rajta a durvára vágott diót.
-
Amikor az alma már puha kb. egy decilitert vegyünk ki a főzővízből és keverjük el benne csomómentesre a keményítőt. Az almát botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a keményítőt és a tejszínt. Az egészet kicsit átmelegítjük, de már nem forraljuk.
-
Fogyasszuk melegen. Tálaláskor halmozzunk a levesre a pirított dióból. A gyerekeknek pakoljunk rá néhány szem extra mazsolát a felnőtteknek pedig ne felejtsük le a rumos mazsolát.
Megjegyzések
Tipp:
- Tejszín nélkül is készíthetjük, úgy is nagyon finom.