Fahéjas almakrémleves, pirított dióval és mazsolával

Mi az a gyümölcs, ami a téli időszakban biztos mindenkinek lapul pár darab a kamrájában? Bizony, az alma! Miért is ne lehetne ez a gyümölcs a karácsonyi ünnepi asztal dísze? Ezúttal pedig nem desszert formájában. Az alma, fahéj és dió szuper hármasát ezúttal egy meleg krémlevesbe pakoltam bele. A selymes, meleg almalevest egy a pirított dió roppanóssága és a rumos mazsola teszi különlegessé. A nagy ünnepi sürgés-forgásban azért figyeljünk rá, hogy utóbbival csak a felnőtt adagot szórjuk meg.
pinit Galéria megtekintése 1 kép

Fahéjas almakrémleves, pirított dióval és mazsolával

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Főzési/sütési idő 15 perc Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: a méz miatt csak 1 éves kor után kínáljuk a babának. A pirított dió helyett kínálhatjuk őrölt dióval, a mazsolát pedig vágjuk apróbb darabokra a kisebbeknek.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 adaghoz):

Hozzávalók a feltéthez:

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk. Rányomjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Egy lábasban a vajat és mézet összemelegítjük, rádobjuk az almát és jó alaposan elkeverjük, hogy a méz szépen bevonja az almát. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a fahéjrudat és adunk hozzá egy csipet sót. Felforraljuk, majd alacsony lángon kb. 15 percig főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul és átveszi a fahéj aromáját.

  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és átpirítjuk rajta a durvára vágott diót.

  3. Amikor az alma már puha kb. egy decilitert vegyünk ki a főzővízből és keverjük el benne csomómentesre a keményítőt. Az almát botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a keményítőt és a tejszínt. Az egészet kicsit átmelegítjük, de már nem forraljuk.

  4. Fogyasszuk melegen. Tálaláskor halmozzunk a levesre a pirított dióból. A gyerekeknek pakoljunk rá néhány szem extra mazsolát a felnőtteknek pedig ne felejtsük le a rumos mazsolát.

Megjegyzések

Tipp:

  • Tejszín nélkül is készíthetjük, úgy is nagyon finom.
Kategória
https://www.instagram.com/inyencbaba/