Szilvás morzsasüti (cukormentes)

Nem az első morzsasüti recept a honlapon, de az első cukormentes. Regő nem veszi jó néven, ha valamiből ő nem kap, így vagy zugsütiző leszek vagy olyat sütök, amiből neki is szívesen adok. Szilva épp volt itthon egy jó nagy mennyiség, nem hagyhattam megromlani, sütiért kiáltott. Szilva mellé néhány szem datolyát kevertem extra édesítésnek, de aszaltszilvával is pont ilyen jól működik. A morzsában a liszt egy részét érdemes őrölt mogyoróra/mandulára cserélni, hogy abban is legyen egy enyhe édes íz. A nem baba adaghoz vanília fagyit kínálni ér.
pinit View Gallery 1 photo

Szilvás morzsasüti (cukormentes)

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 mins Főzési/sütési idő 20 mins Teljes idő 35 perc

Leírás

Mennyi idősen: az aszaltgyümölcstől elég édes 11-12 hónapos kortól javaslom.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (17 cm-es tortaforma vagy kisebb sütőtál):

Gyümölcsös réteg:

Morzsás réteg:

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szilvát kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A datolyát szintén apró darabokra vágjuk. A kettőt jó alaposan elkeverjük a keményítővel és a fahéjjal. Kivajazott sütőtálban egyenletesen szétterítjük a gyümölcsöt.

  2. Elkeverjük a lisztet, zabpelyhet, mandulát, majd apró kockákban hozzáadjuk a hideg vajat. Az egészet gyorsan kézzel összemorzsoljuk, hogy morzsás állagot kapjunk (apró trükk: előtte mindig hideg vízzel kezet mosok, hogy a kezem is hideg legyen).

  3. A gyümölcsös keverék tetejére halmozzuk a morzsát. Kb. 20 perc alatt készre sütjük, hogy a teteje szép aranybarna színt kapjon. Együk még langyosan! Tejszínhabbal vagy vanília fagyival tálalva az igazi. Mi tejszínre szoktunk voksolni, pont felverődik, amíg a süti ehető hőmérsékletűre hűl :)

https://www.instagram.com/inyencbaba/